Kontakti  |  Hrvatski  |  English

6. Ogulinski festival bajke

Od 10. do 12. lipnja 2011. na već poznatim festivalskim scenama u Ogulinu - zavičaju bajke, s programskim konceptom umjetničkog direktora Maria Kovača, održat će se šesti po redu Ogulinski festival bajke (OGFB). Sinergijom prirodnih ljepota i mnogobrojnih kulturno – edukativnih sadržaja u festivalu će uživati svi koji žele doživjeti bajku.

ogulinci-bajke i legende uzivo

Ovaj jedinstveni projekt u Hrvatskoj potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić Mažuranić kojoj je rodni grad kao jedinstveni spoj prirodnih ljepota, brojnih mitova i legendi bio neiscrpan motiv za njena djela. Ivana i likovi iz njenih Priča iz davnine danas su u Ogulinu - zavičaju bajke domaćini brojnim bajkopiscima iz cijeloga svijeta.

Festival nudi bogat i raznolik program. I ove godine s tematski podijeljenim danima, OGFB želi naglasiti univerzalne vrijednosti ljudske egzistencije: prirodu i društvo. OGFB se otvara Danom prirode, drugi dan je Dan Društva. Posljednji dan Festivala proglašen je Danom sretnog kraja sa željom slavljenja univerzalne atmosfere ispunjene ljudskom srećom koja će uvijek težiti okupljanju.

Kroz slavljenje bajki, interakciju izvođača i posjetitelja, OGFB želi, osobito obiteljima i djeci, pružiti poseban doživljaj zajedništva, povezanosti i aktivnog učešća u Festivalu. Raznovrsni program donosi sadržaj za svakoga: neke od najboljih dječjih predstava hrvatskih kazališta, animaciju i ulični teatar, pripovijedanje, koncerte, edukativno-prezentacijske radionice. Ljubiteljima rekreacije nudimo Ciklobajku koji će, zajedno s domaćinima BK Babaroge, Udruge Moj bicikl i MK Vještice, imati priliku doživjeti čari ogulinskog krajolika. 

Eko-turistički vlak Karlek prometovat će 11. lipnja na relaciji Zagreb-Ogulin-Zagreb.  Ponesite sa sobom svoje foto-aparate, jer smo za najuspješnije u foto-akciji Najdoživljaj pripremili iznenađenje!!!


OGFB se održava u organizaciji Udruge Ogulinski festival bajke i Turističke zajednice Grada Ogulina, a Dragana Lucija Ratković iz tvrtke Muze d.o.o iz Zagreba zaslužna je za idejni koncept OGFB-a. Direktorica festivala je Ankica Puškarić, umjetnički direktor je Mario Kovač, producentica je Aleksandra Kolić Puškarić. Vizualni identitet festivala oblikovao je Studio Cuculić iz Zagreba, a autorica ilustracija i za ovogodišnji festival je Srđana Modrinić. Za web dizajn zaslužan Studio Revolucija.

Pokrenute kreativne snage i pozitivne energije izvođača ove edicije OGFB-a na čelu s umjetničkim direktorom Mariom Kovačem nije spriječila financijska kriza. Umjetnički program je besplatan, a za kreativne radionice izrade suvenira (Modna bajka, Čarobnjak iz JA) i make up šator  moći će se nabaviti ulaznice na glavnom info punktu po cijeni od 10,00 kuna. Cijena putovanja festivalskim vlakićem iznosi 5,00 kuna.

 

 

 

Dokumenti

6. OGFB - Izjava za medije

2010 © Turistička zajednica grada Ogulina
Design & Development - Studio Revolucija