Kontakti  |  Hrvatski  |  English

Prva radionica u Prezentacijskom centru pitke vode "Izvor života"

Učenici I. do IV. razreda Prve osnovne škole, Područne škole Zagorje, posjetili su danas Prezentacijski centar pitke vode Izvor života.

Vodocrpilište 3

Voditeljica radionice, magistrica edukacije biologije i kemije, Željka Grdešić, održala je prezentaciju o pitkoj vodi. U nastavku radionice su bili aktivni i učenici, koji su pokusima istražili i zaključili koja je razlika između kišnice i vode koju upotrebljavamo u kućanstvu te izmjerili količinu otopljenih tvari u vodi. Radionica je izazvala oduševljenje učenika, osobito zorni prikaz putovanja vode od oblaka, preko izvora, vodocrpilišta, vodosprema do kućanstava. Prezentacijski centa je opremljen suvremenom opremom: digitalnim mikroskopom koji je putem kamere povezan sa kompjuterom i projektorom, te je oku nevidljiv svijet uvećan 2 000 puta učenicima bio jako dojmljiv. Učenici su putem ove radionice, pored novih spoznaja, zaključili koliko je važno sačuvati pitku vodu kao izvor života.

Pozivamo sve učitelje i učenike da na interaktivan način istražuju vodu u našem prezentacijskom centru uz stručno vodstvo, na izvoru Zagorske Mrežnice i našem vodocrpilištu iz kojeg se Ogulin snabdijeva pitkom vodom. Za organizaciju se možete obratiti: Regoč tours: 047/525-945

 

 

2010 © Turistička zajednica grada Ogulina
Design & Development - Studio Revolucija