Kontakti  |  Hrvatski  |  English

Radno i svečano obilježen ulazak Hrvatske u Europsku uniju

Predstavnici Turističke zajednice grada Ogulina i nositelja konzorcija "Ogulinmont" d.o.o. Ogulin su radno i svečano obilježili važan trenutak u povijesti Hrvatske - ulazak u Europsku uniju.

gradilište 1

Turistička zajednica grada Ogulina potpisala je 15.ožujka 2012. godine sa
Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Zagreb,  Ugovor br. IPA2007/HR/16IPO/001-040202 o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Centar za posjetitelje „Ivanina kuća bajke“.

Tijek provedbe projekta "posložio" je simboliku - podizanje drvenih rogova za krovište Ivanine kuće bajke dogodilo se u trenutku pristupa Hrvatske u Europsku uniju i to baš na projektu kojem je Europska unija donirala 1 milijun eura. Podizanje rogova obilježeno je tradicionalnim običajem Ogulinaca: na prvi podignuti rog učvršćena je zelena grana na kojoj je zavezan tkani domaći ručnik i hrvatska zastava. Simbolika ovog čina je u vrednovanju rada cijele zajednice, vječite težnje za toplinom doma i poštovanja identiteta, koja je danas dodanom zastavom Europske unije i dodatno oplemenjena.

2010 © Turistička zajednica grada Ogulina
Design & Development - Studio Revolucija