Kontakti  |  Hrvatski  |  English

INTERSLAST - Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva

INTERSLAST - Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva od 10. listopada/oktobra 2017. događaj je koji je već postao tradicionalan u regionalnoj slastičarskoj branši.

Interslast intenzivira stručno educiranje i informiranje slastičarske branše, te preferira povezivanje grupacije. Okuplja brojne slastičare (obrtnici, hotelski slastičari, slastičari i drugi...), a se sastoji od kongresnog, natjecateljskog i promotivnog dijela u kojem značajno mjesto zauzimaju radionice i prezentacija domaćih kolača u dijelu koji se zove Folkslast. Naime, želja je organizatora da se intenzivira zaštita izvornosti i zemljopisnog podrijetla hrvatskih slastica pa će u tom smislu biti priređeno nekoliko radionica tradicionalnih kolača iz Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije. Posebna zanimljivost skupa je slastičarko natjecanje Artslast u kojem će se posebno natjecati učenici srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola Hrvatskle i Slovenije. Očekuje se 30 slastičarskih ekipa koje će pripremiti slastice na zadanu temu: Plodovi jeseni u mojoj torti. Rad mladih slastičara valorizirat će stručni žiri sastavljen od vrhunskih slastičara, članova Sekcije ocjenjivačkog suda Hrvatskog kuharskog saveza. Natječu se i slastičari seniori iz spomenutog područja na istu temu, a posebno natjecanje je u spravljanju voćnih pita Pitafest, u kojem mogu sudjelovati i pojedinci (fizičke osobe) koji vole spravljati pite. Ovogodišnji Interslast ugostit će inozemne stručnjake, voditelje radionica iz Slovenije, Austrije, Njemačke i SAD-a (države Maine i Florida). Očekuju se vrhunski radovi!

Pozivamo sve koji vole raditi pite i kolače i natjecateljskog su duha da se prijave na ovo natjecanje svjetskog kalibra. Pite i kolači se mogu izraditi kod kuće i donijeti na natjecanje.

U priloženim dokumentima možete pronaći više informacija i prijavne obrasce. Svi zainteresirani za prijavu s područja grada Ogulina i okolice pozivamo da se jave na tz-grada-ogulina@ka.t-com.hr ili na telefon 047 532278.

Dokumenti

Program Interslast 2017
Program Interslast 2017_eng
Program natjecanja Interslast 2017
Propozicije natjecanja Seniori
Propozicije natjecanja Pitafest
Prijavnica_Artslast 2017
Prijavnica_Seniori 2017
Prijavnica_Pitafest 2017

2010 © Turistička zajednica grada Ogulina
Design & Development - Studio Revolucija