Kontakti  |  Hrvatski  |  English

Postupanje kod pojave bolesti COVID-19 u turista

Održana je sjednica ogulinskog Stožera civilne zaštite a vezano uz postupanje kod pojave bolesti COVID-19 u turista

safe stay

 

Na online sjednici ogulinskog Stožera civilne zaštite koja je kao glavnu točku dnevnog reda imala zadatke Stožera Civilne zaštite vezano za uputu HZJZ za postupanje kod pojave bolesti COVID-19 u turista odlučeno je sljedeće postupanje:

  • Prema uputi HZJZ, i ogulinski Stožer Civilne zaštite treba osigurati prostorije u koje će se zaprimati pozitivni turisti, prijevoz oboljelih do smještaja, a u suradnji s Domom zdravlja treba osigurati i kapacitete za uzimanje briseva turistima.
  • Dogovoreno je da će tijekom ovog tjedna biti određene ordinacije opće medicine, koje će biti nadležne za kontakt s iznajmljivačima smještaja u slučaju potrebe. Uskoro će biti poznat i kontakt broj telefona, koji će biti objavljen na web stranici Grada Ogulina i TZ grada Ogulina.
  • Turisti kojima bude potrebno PCR testiranje moći će ga obaviti na Drive -in punktu u dvorištu ogulinske bolnice. Brzo antigensko testiranje moći će obaviti u ogulinskom Domu zdravlja, a potrebna je prethodna najava na broj 091/1522-234.
  • Ukoliko turist bude tako lošeg zdravstvenog stanja i ne bude mogao samostalno pristupiti testiranju, bit će mu omogućeno testiranje u objektu u kojem gostuje. U tom slučaju na teren će izići zaposlenici ogulinskog Doma zdravlja.
  • Prijevoz oboljelih turista do ogulinske bolnice i Doma zdravlja odradit će sanitetski prijevoz, a u slučaju hitnoće treba se obratiti Hitnoj medicinskoj pomoći ogulinske bolnice. Turisti koji trebaju u samoizolaciju bit će smješteni na COVID odjel ogulinske bolnice.

Sve nove informacije, kao i naputci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo bit će dostupni na web stranici Grada Ogulina i Turističke zajednice grada Ogulina.

2010 © Turistička zajednica grada Ogulina
Design & Development - Studio Revolucija