Kontakti  |  Hrvatski  |  English

TONKAFEST 2016

Deseti festival duhovne glazbe Tonkafest održat će se u nedjelju 1. svibnja u Školskoj sportskoj dvorani pokraj Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić. Ovogodišnji će festival okupiti dosadašnje pobjednike i najljepše pjesme prvih devet festivala prema mišljenju Organizacijskog odbora te će žiri i publika imati priliku odabrati pjesmu koja je obilježila prvih deset godina ovog festivala. Bit će to prilika da se prisjetimo početaka ideje festivala, ali i Antonije Turković koje se i nakon deset godina sjećamo i zbog koje je festival i pokrenut.

Tonkafest 2016

Humanitarna Udruga Oda prijateljstvu već deseti put organizira festival duhovne glazbe Tonkafest koji je postao jedan od zaštitnih znakova grada Ogulina. Ideja organizacije ovakvog projekta došla je od roditelja i prijatelja prerano preminule djevojke Antonije Turković  koja je u 20-oj godini života izgubila bitku s teškom bolešću. Želja festivala je promocija popularne duhovne glazbe i svakog svibnja s tom idejom u Ogulin dođe stotinjak  izvođača iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Ovo je jedini takav festival u Karlovačkoj županiji i Gospićko-senjskoj biskupiiji te je prepoznatljiv i po svojem humanitarnom karakteru jer je jedini festival u Hrvatskoj kod kojega sva sredstva od ulaznica odlaze za pomoć teško bolesnoj djeci i mladima. Od dosadašnjih devet festivala prikupljeno je i donirano više od 100 000 kuna što pokazuje opravdanost ovakvog projekta. Projekt ima i ulogu promocije grada Ogulina i njegovih ljepota jer izvođači koji dođu u Ogulin imaju priliku upoznati ljepote grada. Do sada su na festivalu duhovne glazbe u Ogulinu nastupala najveća imena hrvatske duhovne scene – Davor Terzić, Damir Topić, Maja Tadić, Ben Hur, Marija Jaramazović, Željka Marinović, Bernarda Brunović, Ljubo Vuković, Eleonora Dobrović i mnogi drugi. Ukupno je nastupilo 28 izvođača i 39 bendova/skupina iz svih dijelova Hrvatske, ali i Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine.

Festival je natjecateljskog karaktera i na njemu se redovito dodjeljuju nagrada publike i nagrada stručnog žirija, a prema odluci Organizacijskog odbora dodjeljuju se i nagrada za najljepši tekst ili nagrada izvođača.

2010 © Turistička zajednica grada Ogulina
Design & Development - Studio Revolucija