Kontakti  |  Hrvatski  |  English

Zavičajni muzej

Zavicajni muzej

 

Zavičajni muzej Ogulin otvoren je u Frankopanskom kaštelu u srpnju 1967. godine sa zadaćom da prikuplja, prezentira i publicira povijesnu, kulturnu i umjetničku građu te dokumente i predmete s područja grada Ogulina i okolice.

Danas se u Muzeju može razgledati stalni muzejski postav kojeg čine: Zbirka kamenih spomenika, Zbirka Domovinskog rata i Spomen soba poginulim, umrlim i nestalim braniteljima, Etnografska zbirka, Spomen soba Ivane Brlić Mažuranić, Alpinistička zbirka, Arheološka zbirka, Ćelija br. 6 i Umjetnička zbirka. Također, Muzej čuva predmete vezane uz stare obrte i zanate, brojne tehničke predmete, staro oružje, stare fotografije te Zbirku razglednica i čestitki.

Muzej je tijekom čitave godine otvoren za posjetitelje, koji uz stručno vodstvo kustosa i muzejskog tehničara mogu upoznati raznoliko kulturno bogatstvo ogulinskog kraja, od prapovijesti, preko srednjeg vijeka, pa sve do suvremenog doba.

Adresa: Trg hrvatskih rodoljuba 2, 47300 Ogulin

Telefon: 047/522-502

E-mail: muzejog@gmail.com

 

Zimsko radno vrijeme za posjetitelje - od 01. rujna do 01. svibnja:

ponedjeljak - petak – 07.00 do 15.00 sati

subota i nedjelja – zatvoreno

 

Ljetno radno vrijeme za posjetitelje od 01. svibnja do 31. kolovoza:

ponedjeljak - petak – 7.00 do 17.00 sati

subota – 08.00 – 15.00 sati

nedjelja – 08.00 - 13.00 sati

 

 

Muzej je zatvoren za blagdane i državne praznike.

 

Muzej je moguće posjetiti i izvan radnog vremena ukoliko se grupa posjetitelja najavi barem 24 sata prije posjeta. Cijena stručnog vodstva izvan naznačenog radnog vremena nadoplaćuje se 100,00 kn po grupi. Grupu sačinjava najmanje 10 osoba, a maksimalan broj je 50 osoba u jednoj grupi. Moguće je vodstvo dvije grupe odjednom što će učiniti dva muzejska djelatnika.

Grupu je potrebno, najmanje 24 sata prije posjeta Muzeju na e-mail adresu muzejog@gmail.com

2010 © Turistička zajednica grada Ogulina
Design & Development - Studio Revolucija